Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Најпознатији српски метеоролог открива: Ево каква нас зима очекује! ОВО ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ!

У појединим деловима Србије још само сутра ће се задржати температура до 30 степени, док од уторка следи пад температуре, па ће се тако у четвртак и петак она приближити просечним вредностима за ово доба године, од 18 до 22 степена

Метеоролог РХМЗ Недељко Тодоровић рекао је и да се од петка очекује углавном сунчано и суво време, са максималним температурама између 20 и 25 степени, уз појаву променљивог и свежијег времена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тако би се смењивало четири, пет, шест дана сувог времена и три, четири дана променљивог времена са кишом – навео је Тодоровић за тв Прва.

Он је рекао да се сутра и прекосутра очекује понеки пљусак и додао да постоји могућност да се у периоду од 9. до 15. октобра, манифестују карактеристике Михољског лета, уз пријатне дане и свеже ноћи, без много облака и ветра.

Тодоровић је рекао и да је мала вероватноћа да ћемо се крајем октобра или почетком новембра „вратити“ на температуре изнад 25 степени, јер, додаје, сваки следећи продор хладног ваздуха доноси нови пад температуре.

Навео је и да је ово лето, гледајући средње температуре, било мало изнад просека и изразио очекивања да ће предстојећа зима бити мало хладнија у односу на претходне две.

– Мислим да неће бити екстремно хладно ове зиме, али се сваке четврте године јављају хладније зиме. Ова зима би требало да буде ипак мало хладнија у односу на претходне две, три, са више снега – рекао је Тодоровић.

 

 

 

 

Извор: Тањуг