Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Ево када почиње пријава кандидата за програм „Моја прва плата“

Влада Републике Србије саопштила је данас да је пријава послодаваца за учешће у програму „Моја прва плата“ завршена, а због великог интересовања послодаваца за програм и највећег броја пристиглих пријава у последња два дана рока за пријаву компанија, отварање пријава померено је за 8. октобар.

Више од 70 одсто позиција које су компаније пријавиле доступно је за кандидате са завршеном средњом школом, а пријаве послодаваца стигле су из читаве Србије, различитих делатности и обима компанија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након утврђивања коначне листе компанија и позиција на које се кандидати могу јавити, 8. октобра биће отворен позив за пријаву заинтересованих кандидата, преноси Нова економија.

За потребе пријаве компанија, оглашавање позиција и пријаве кандидата, направљен јединствени портал који је омогућио привреди и младима да не морају ништа да достављају у папирном облику, већ све потребно могу да одраде електронски, путем Портала Моја прва плата.

Прилику да стекну радно искуство, па и потенцијално будуће заспослење, имаће 10.000 младих, у шта ће држава инвестирати две милијарде динара.

 

 

 

Извор: Блиц.рс