loading...
Србија

РЕШЕНА ДИЛЕМА: Да ли ће продавнице, трафике и супермаркети радити до 18 или 21 час

Уредба о измени и допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, која ступа на снагу у уторак 24. новембра, а којом се скраћује радно време угоститељских објеката, тржних ценатра, позоришта, биоскопа и кладионица до 18 сати, важиће до 3. децембра.

“У периоду почев од 24. новембра 2020. године закључно са 3. децембром 2020. године, радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, клубова и сл.), трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе и приређивача посебних и класичних игара на срећу ограничава се тако да ти објекти неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана.”, пише у Уредби која је објављена у Службеном гласнику.

Истом уредном измењен је и члан претходне уредбе, која се односила на забрану рада свега поменутог, али и продавница и других малопродајних трговинских објеката, од 21 до 5 сати. Поменути члан је измењен тако да су у њему остале само продавнице и други малопродајни трговински објекати, што значи да они могу да раде до 21 сат, односно неће радити од 21 до 05 сати, како тачно пише у уредби.

Истовемено, апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и угоститељски и други објеката који врше доставу хране, то могу несметано да раде без ограничења.

Извор: Курир.рс

loading...