Русија

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Ево када ће почети масовна вакцинација против вируса корона!

Фото: Pixabay.com

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин је саопштио да се грађани од 4. децембра могу пријавити за вакцинацију против вируса корона. У руској престоници је формиран читав технолошки и организациони ланац вакцинације, написао је градоначелник на свом сајту.

  • Пунктови за вакцинацију ће почети са радом 5. децембра.
  • Грађани ће се вакцинисати руском вакцином „Спутњик Ве“.
  • Вакцину ће моћи примити особе узраста од 18 до 60 година, које не болују од хроничних болести и које нису имале акутну респираторну вирусну инфекцију у периоду од две недеље до вакцинације, који се нису вакцинисали другим вакцинама у последњих 30 дана и који нису учествовали у клиничким испитивањима вакцине.
  • Пријава електронским путем ће бити доступна просветним и здравственим радницима, као и запосленима у градским социјалним службама.
  • Власти ће у наредним недељама проширити тај списак.
  • Комплетне информације ће бити објављене на порталу mos.ru 4. децембра.
  • Станице су опремљене медицинским хладњацима, а особље је прошло специјалну обуку. За испоруку вакцине су припремљене специјални расхладне коморе и хладњаче.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је руски председник Владимир Путин затражио од потпредседнице Владе Татјане Голикове да се наредне недеље почне са масовном вакцинацијом од вируса корона. Потпредседница руске владе Татјана Голикова је рекла да постоје могућности за почетак масовне вакцинације у децембру.

Подсетимо, вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Русија има још једну регистровану вакцину „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, а у припреми је и трећа.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com