Свет

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ МЕРКЕЛОВЕ! Свет је овакву никада није видео! Од својих сународника тражила је само једно…

Немачка канцеларка Ангела Меркел апеловала је данас на сународнике да смање друштвене контакте током периода Божића, истакавши да научници практично моле грађане да се држе научних смерница. Увек прибрана и хладна, Меркелова је сада у емотивном наступу, готово на ивици суза Немце и буквално замолила да се придржавају прописаних мера

„Број контаката је превисок, смањење контаката није довољно“, рекла је Меркелова у немачком парламенту, пренео је ББЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Жао ми је, заиста ми је од срца жао, али ако је цена коју плаћамо 590 смртних случајева дневно, онда је то по мом мишљењу неприхватљиво“, рекла је грађанима.

Обраћајући се посланицима, Меркелова је казала да се ограничења уведена почетком новембра нису показала ефикасним, с обзиром да се велики број смртних случајева повезаних са корона вирусом и пријема на одељења интезивне неге, региструју уочи празника.

„Ако будемо имали превише контаката уочи Божића и на крају то буде последњи Божић са нашим декама и бакама, тада ћемо учинити нешто погрешно. Не бисмо смели да дозволимо да се ово догоди“, рекла је она.

Поруке немачке канцеларке долазе дан након што је Немачка забележила највећи број смртних случајева од корона вируса 590, према подацима Института Роберт Кох.

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/Тањуг