Србија

Морате знати! КО ИМА ПРАВО НА 5.000 ОД ДРЖАВЕ: Ова група пензионера мораће да сачека једнократну исплату!

Фото: Јутјуб

СВИ они којима је решење о пензионисању донето закључно са јучерашњим датумом имају право на једнократну помоћ од 5.000 динара.

Они новац неће добити 18. децембра, као остали пензионери, већ ће им стићи по успостављању прве пензије. Остали ће морати да сачекају следећу расподелу помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фонд ће исплатити новчану помоћ свим пензионерима, али и корисницима привремене накнаде – инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности и инвалидној деци. Право имају и корисници привремене накнаде код Фонда ПИО, а који су то право стекли закључно са 9. децембром 2020. године.

Како је раније најављено, за око 1,7 милиона пензионера у Србији исплата једнократне помоћи почеће следеће недеље, док пензије за новембар стижу данас за оне из фонда запослених уплатом преко текућег рачуна, а поштар ће новац донети сутра, тачније у петак.

Како би наставили несметано да примају и део принадлежности из бивших југословенских република, у ПИО фонду подсећају пензионере са пребивалиштем у Србији, којима новац стиже из Босне и Херцеговине – Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, односно Федералног завода за пензијско и инвалидско осигурање, да благовремено доставе оверене обрасце потврде о животу, до краја 2020. године.

 

 

 

 

Извор: Новости.рс