Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Српски лекари упозоравају: Ова грешка коју људи раде након што добију корону МОЖЕ БИТИ СМРТОНОСНА!

Чим осетите прве симптоме вируса корона, веома је битно да у што краћем року одете у ковид амбуланту и ни случајно се не лечите „на своју руку“ како бисте избегли трагичан исход, попут оног којем су сведочили здравствени радници у ковид амбуланти у Краљеву.

Наиме, присутни у амбуланти у Краљеву јуче су сведочили изненадној смрти мушкарца у чекаоници. Несрећни мушкарац је преминуо у ходнику чекаонице, док је чекао на преглед.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Човек је само пао. Лекари су га одмах унели, али није му било спаса. Много се плашим. Ситуација је веома тешка – каже једна од пацијенткиња.

„Доктор није успео да га спаси“

Његова клиничка слика, како је за Блиц испричао директор Опште болнице у Краљеву др Зоран Мрвић, била је толико тешка да „доктор није успео да га спаси“.

Здравствени радници тврде да је проблем у томе што се пацијенти касно јављају, те се претпоставља да се мушкарац лечио код куће и чекао последњи моменат да посети лекара.

Сви пацијенти којима није потребна кисеоничка потпора размештати у установе где нема централног снабдевања кисеоником. Број преглада у тријажним центрима не пада, а забрињава да нам се у последње време јавља све више пацијената с тешком клиничком сликом који су се лечили сами – истакао је Стевановић.

Гостујући у „Београдској хроници“ др Ана Јеремић из ковид амбуланте на Вождовцу и проф. др Дино Тарабар који ради у црвеној зони у болници „Драгиша Мишовић“ поручили су да се пацијенти никако не лече сами и да не остају предуго код куће.

Не чекати више од 3 дана

– Ако неко има јако високу температуру 39, 40, јак бол у грудима, ако кашље, три дана је сасвим довољно да сачека да дође у амбуланту. Ако су у питању блажи симптоми, температура која варира између нормалне температуре и благо повишене, ако су симптоми кашаљ и гребање у грлу, губитак чула мириса то су знаци да ипак може да се сачека та три дана, а можда и дуже – објашњава др Јеремић.

Додаје да се пацијенти у сваком тренутку могу јавити телефоном у ковид амбуланту и добити савете шта да узму од витамина, терапије и када да дођу на преглед.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс