Свет

Огласио се и он! БИЛ ГЕЈТС ТРАЖИ ДА СЕ ЗАТВОРЕ СВИ КАФИЋИ И РЕСТОРАНИ ДО СРЕДИНЕ 2021. ГОДИНЕ! Постоји још нешто…

Милијардер изјавио да ће постојати ризик од враћања вируса ако стопа вакцинације у САД-у не буду високе

Суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс верује да је повратак у нормално стање за Сједињене Америчке Државе даље него што људи очекују упркос томе што је вакцина за цовид-19 одобрена и дистрибуирана ове недеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гејтс, који је путем својих фондација донирао милионе за вакцинацију, изјавио је да би до лета 2021. Сједињене Америчке Државе требало да буду „пуно ближе нормалном него што смо сада“, али да ће потпуни повратак у нормалу вероватно бити могућ тек након 2022.

Милијардер је у недељу рекао ЦНН-у да ће постојати ризик од враћања вируса „ако не помогнемо другим земљама да се реше ове болести и ако стопа вакцинације у САД-у не буду високе“.

Гејтс сматра како би велика јавна окупљања и даље требала да буду забрањена, а рекао је и како би „нажалост, већина кафића и ресторана у земљи требала бити затворена како би се сузбиле стопе заразе“. Додао је како би кафићи и ресторани у САД-у требали да се затворе на наредних четири до шест месеци. Реални повратак у нормалу, сматра, могућ је тек након 12 до 18 месеци ако се учини све што је потребно за сузбијање заразе.

Гејтс је такође изразио забринутост због неспремности председника Доналда Трампа да призна председничке изборе, за шта тврди да компликује дистрибуцију вакцина.

„Промена власти то компликује, али нова администрација је вољна да се ослони на праве стручњаке, а не да напада те стручњаке,“ рекао је технолошки могул.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Индеx.хр