Свет

ШОКАНТНО! Потпуни преокрет! Вирус је у Америци био пре Вухана? Ево о чему се ради!

Амерички центар за превенцију и контролу болести објавио да је, на основу истраживања, коронавирус био у Америци присутан и пре званичног потврђивања у Кини.

Према наводи тог америчког Центра, америчкилекари дијагносзификовали су званично први ковид случај код једног пацијента у јануару 2020, на основу чега је закључено да је вирус највероватније већ циркулисао Америком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студија је објављена у свим стручним магазинима, а заснивала се на тестирању 7.400 узорака крви узетих с територије девет савезних америчких држава и то између 13. децембра 2019. и 17. јануара 2020.

Откривено да су код чак 106 нађена антитела на коронавирус, што указује да су те особе биле позитивне и да су прележале ковид 19.

То значи, наводи се даље, у студији, да је коронавирус много пре његовог званичног потврђивања, слободно циркулисао широм земље много пре тога и много пре него што је Кина признала да има нови вирус у Вухану.

Такође, амерички истраживачип овезали су све те податке и са званичном статистиком да је у Америци почетком 2019. регистрован повећан број пацијената са симптомима налик грипу, али са изузетно јаким кашљем.

Међутим, ово није револуционарно откриће јер су се теорије да је коронавирус настао ван тла Кине већ јављале. На пример, италијански стручњаци за карциноме су случајно открили да је у крви пацијената које су они тестирали из потпуно другог разлога, било већ антитела специфичних код пацијената који су прележали коронавирус.

Такође, сличне студијеп остоје и у Француској и Грчкој.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92