Србија

УПОЗОРЕЊЕ ДОКТОРА СТЕВАНОВИЋА! Систем је пренапрегнут до крајњих граница! Ево шта следи!

Фото: Јутјуб

Систем је пренапрегнут до крајњих граница – истакао је данас др Горан Стевановић, члан Кризног штаба за борбу против корона вируса након данашњег састанка дирекртора ковид болница.

Према његовим речима, број људи који захтевају хитно болничко лечење је огорман „да можемо да обезбедимо добар степен збрињавања“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Број не пада, број је исувише велики. Сваког дана се прерасподељују болесници. Трудимо се да сваком болеснику обезбедимо место и да свако добија терапију. Понављам по 101. пут, постоје и они који се сете короне само кад се разболе. Оног тренутка када број оболелих буде превелик, нећемо моћи да кормиларимо – казао је директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

Према његовим речима, број људи који захтевају хитно болничко лечење је огорман да можемо да обезбедимо добар степен збрињавања.

Његова заменица др Ивана Милошевић каже да нема ништа лепо да каже.

– Велики број људи и даље долази на Инфективну клинику на преглед. Велики део је на кисеоничкој потпори. Да ли је важније да се оде на скијање, на дочек Нове године или да останемо здрави? – запитала се она.

Др Милошевић је рекла да су лекари на респираторима и да је забринута за њих.

Министар здравља Златибор Лончар састао се данас са директорима ковид болница.

Подсећамо, државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже да се надљудским напорима обезбеђују додатна места у болницама за оболеле од корона вируса. Заражено је 3.107 лекара и медицинских сестара, од којих је 76 у болницама, наводи Ђерлек.

Мирсад Ђерлек је за РТС рекао да јесте још рано евалуирати постојеће мере, али додаје да њима није постигнуто оно што је очекивано.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс