Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Милорад-Мишко Борзановић!

Професор Милорад Борзановић преминуо је у Београду у 61. години од последица заразе корона вирусом. Доктор Борзановић био је начелник одељења Преоперативне припреме Клинике за кардиологију Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Угледни кардиолог Милорад Борзановић рођен је 13. маја 1960. године у Призрену, где је завршио основну и средњу школу, а Медицински факултет, специјалистичке и докторске студије на Медицинским факултетима Универзитета у Београду и Приштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Био је професор интерне медицине Медицинског факултета у Косовкој Митровици и Београду.

Аутор је и коаутор више књига и уџбеника из области кардиологије и више од 200 стручних радова објављиваних у познатим медицинским часописима у свету.

Доктор Мишко Борзановић остаће упамћен међу колегама, пријатељима, и онима који су га познавали као човек који је на лекарски позив гледао као на личну мисију да помогне свима који му се обрате за помоћ.

Непосредан, срдачан и посвећен пацијентима, хуман и драг човек, неки су од описа у бројним порукама на друштвеним мрежама где се од др Мишка Борзановића опраштају пријатељи, пацијенти и његови студенти.

Иза себе је оставио супругу, и двоје деце.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/РТС