Србија

ШТА ЋЕМО ЗА НОВУ ГОДИНУ? Ево када пада коначна одлука!

За петак је заказана нова седница Кризног штаба на којој ћемо да видимо да ли ћемо продужити, променити или допунити нове мере које смо данас усвојили, рекао је данас после седнице Кризног штаба за борбу против корона вируса епидемиолог др Бранислав Тиодоровић

Он је потврдио да је Кризни штаб данас донео одлуку, а коју ће проследити Влади Србије на усвајање, да радно време свих утоститљских објеката, услужних делатности, тржних центара, продавница, буде продужено до 20 часова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова одлука Крзног штаба треба да буде усвојена на Влади Србије колико већ данас, како смо сазанли, тако да би ове нове релаксиране мере требало да важе од сутра.

Др Тиодоровић је рекао да јесте дошло до благог пада броја оболелих, али да у болницама имамо и даље пуно пацијента.

– Од броја људи у болницама, новозаражених, као и броја привих прегледа зависиће даље одлуке које ћемо анализаирати у петак. Што се тиче Нове године, размишљамо и о томе, али и то зависи од разних фактора, и о томе ћемо у петак – рекао је др Тиодоровић.

По свему судећи и одлука о томе да ли ће локали и и радње радити за викенда, такође ћемо сазнати у петак.

Подсетимо, сада се све затвара у 17 часова, а викендом не ради уопште.

Најскорија промена што се тиче мера јесте продужење радног времена установа културе, које могу да раде до 21 час, како је одлучено у петак. Такође, од синоћ у поноћ важе и нове мере на границама Србије – странцима је за улазак потребан негативан ПЦР тест не стрији од 48 сати, а наши људи могу да уђу, али морају да буду у десетодневном карантину, односно кућној изолацији из које могу да изађу када ураде ПЦР тест и налаз буде негативан. Зато се и инашим људима препоручује да у Србију дођу са већ негативним тестом.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг