Србија

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ, ОСТАЋЕТЕ У ШОКУ КАДА ЧУЈЕТЕ ШТА ЈЕ ПОРУЧИО КВИНТИ!

Председник Србије Александар Вучић рекао је гостујући на ТВ Прва да је ситуација теже него у последњих 10 година, те најавио да ће разговори у Бриселу почети сутра у 8 часова.

– Нема никакве сумње да је ситуација тежа него у последњих 10 година. Направили смо важне споразуме о дипломама и личним картама и чинили се да ће то бити подстрек за напредак наших разговора. Тог дана у Берлину Курти је, по ко зна који пут, али тада на можда најважнијем месту у Европи, рекао да ЗСО неће формирати. То ће рећи да Бриселски споразум за њега важи само у делу који се њему свиђа. Саопштио је фазе о таблицама, од којих је последња одузимање возила, а трећа порука је била о смени Ненада Ђурића, командира за север. Курти нема право да га смењује, нити се пита за његово постављање. Тада су Срби схватили да са тим човеком нема договора – казао је Вучић и изјавио је да иде у Брисел да не би добили довољан разлог да оптуже Србију да није хтела да разговара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нигде не пише да Приштина има право да изврши пререгистрацију возила, објаснио је Вучић.

– Никада неће да кажу да је њихово дете (тзв. Косово) кривац. Родитељи (Квинта) не могу то да признају – рекао је председник, одговарајући на питање зашто није само Курти позван у Брисел да испуни своје обавезе.

– Да је хтео да одложи одлуку, одложио би је раније. Мислим да је идеја да му се да могућност да одложи тобоже исправну одлуку. Курти је показао да не жели Србе на Косову и Метохији. За свог посланика је хтео да постави некога ко је добио 30 пута мање гласова него посланици из Српске листе – рекао је Вучић.

 

Извор: Srbija Danas