Свет

Кинески министар спољних послова шокирао свет: ОТКРИО СВЕ О ПОРЕКЛУ КОРОНА ВИРУСА! Ево шта се крије иза свега!

Истраживања показују да је пандемија коронавируса вероватно резултат ширења вируса из неколико засебних жаришта, на многим местима широм света, рекао је министар спољних послова Кине Ванг Ји, рекавши да ће се Кина одупрети сваком покушају стигматизације.

– Тркали смо се с временом и били смо прва држава која је пријавила свету случајеве коронавируса – рекао је Ванг у интервјуу за кинеске медије. Он је рекао да Кину не могу да криве за избијање пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први кластер случајева Цовид-19 је пријављен у кинеском граду Вухану 31. децембра 2019. године, а током 2020. године он је заразио око 85 милиона људи и убио скоро 2 милиона.

Упркос чињеници да је тачно порекло коронавируса још увек нејасно, одлазећи председник САД Доналд Трамп је редовно оптуживао Кину за пандемију, називајући Цовид-19 „кинеским вирусом“, и оптужујући Пекинг за прикривање чињеница у вези са заразом. Било је ту и оптужби да је вирус направљен у лабораторији у Вухану, па да је некако побегао научницима или чак да је намерно пуштен међу људе.

– Ми смо на фронту борбе против мењања јавног мнења. Супротстављени смо политизацији пандемије – рекао је Ванг и поручио да се Кина залаже за објективно информисање о пандемији.

Иначе, резултати неколико међународних истраживања показују да је вирус већ био присутан у другим земљама у тренутку кад је Кина објавила његово постојање у Вухану.

Пре месец дана, истраживање банки крви у Америци показало је да је коронавирус био присутан у САД недељама пре 31. децембра 2019. године.

Сличне студије су показале да је нови коронавирус био присутан у Француској и Италији у децембру и септембру 2019.

Тестови воде који су рађени у Шпанији показали су присуство коронавируса чак у марту 2019. године – 9 месеци пре почетка пандемије.

Кинески званичници су и раније тврдили да је вирус некако дошао до Вухана, вероватно преко смрзнутих морских производа, а сумњали су и на учеснике Светских војних игара, одржаних у том граду у октобру 2019. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/РТ