Србија

Лоше вести! ПРОГНОЗЕ НИСУ БАШ ДОБРЕ ЗА СРБИЈУ: Професор Кочовић саопштио нове корона податке! Ево шта следи!

Гост Јутарњег програма на ТВ Пинк био је професор Петар Кочовић који је изнео најновије прогнозе о кретању корона вируса и разјаснио тренутну епидемиолошку ситуацију у Европи.

– Не пратим нове сојеве, пратим само оно што је СЗО објавила као званичне податке који потпадају под ковид 19. Оно што може да се види јесте да у целој Европи полагано опада број оболелих. Имамо само Чешку и Црну Гору које су на доста високом нивоу, знамо да су Немци забранили Чесима улазак у земљу. Ситуација се донекле смирила у Шпанији и Португалији. Данска се спустила на мали број. У Исланду могу без маске да иду колико је мали број заражених, а у Србији то расте полагано – објаснио је професор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кад је реч о земљама са највећим бројем заражених на 100 људи, издвојила се држава Мејот.

– Црна Гора је на трећем месту. Оно што не ваља јесте што се Србија помера ка почетку, ми смо ту негде на 28. месту, али идемо узбрдо. Што се тиче вакцинисаних, ту предњаче Гибралтар и Израел, а ми смо са 9.32 одсто вакцинисаних на 18. месту.

Позитивна вест јесте да смо висококотирани кад се говори о „пуној“ имунизацији, односно проценту људи који је примио и другу дозу вакцине.

– По другој дози смо на 5. месту у свету. Треба да знамо да је то доминантна прича везана за заразу, ако вакцинација не учини да се зараза спусти на нижи ниво, ‘џаба смо кречили’ – закључује професор Кочовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Пинк