Србија

МАРИНИКА ТЕПИЋ ИЗНЕЛА НОВЕ ДОКАЗЕ: Баш ме занима како ће Вучић сад да се одбрани (ВИДЕО)

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изнела је вечерас нове доказе које, како каже, Александра Вучића лично и најдиректније повезује са криминалним кланом Вељка Беливука због кога покушава опозицији јавно да суди, јер не жели да се ови докази и чују.

Тепић је гостујући у емисији “Међу нама” показала неколико фотографија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На једној се види новинарка Лидија Вагнер на инагурацији председника Вучића, а у позадини “једно препознатљиво лице”, које се према њеним речима могло видети и у Новом Пазару приликом отварања Атлетског стадиона, а које је тада чувало Вучића.

Фото: Јутјуб

На следећој фотографији, како је додала, “види се то исто лице које одгурује новинарку Лидију Вагнер, а то је исти човек кога можете видети у позадини Александра Вучића који га на трећој фотографији чува својим телом”.

Фото: Јутјуб

“Он лично чува Александра Вучића и то 1. децембра 2016. године када је био премијер, а поводом обиласка погона фабрике ‘Горење’ у Ваљеву”, објаснила је Тепић.

Фото: Јутјуб

Напомињујући да “ово Србија први пут види”, она је рекла да то није случајни пролазник већ “неко ко стоји главу уз главу са Вучићем”, а ниједан новинар не може да му приђе на тој дистанци, као што ни она није могла да му приђе док је седела у скупштини.

“Једва чекам да видим како ће се Вучић одбранити од ових доказа”, истакла је потпредседница ССП.

“Годинама им дишем за вратом и покушавам да се не извуку, али Вучић не сме ником да изађе на црту него ће да седне у судницу ТВ Пинк и да глуми и судију и тужиоца, полицајца и полиграфисту и све што треба да прикрије своје трагове”, рекла је Тепић, осврћући се на најављено гостовање председника Србије у недељу у “Хит Твиту” где ће “обрачунати са опозицијом”.

Том приликом, како наводе у СНС, председник Вучић ће говорити “о свим мафијашким келнерима, кловновима попут Алексића, Обрадовића и Тепићке и ко је од нарко дилера и криминалаца коме лупао шамаре, као и о каквим криминалним слугама је реч”.

То је, према њеном мишљењу, много озбиљније од обрачуна с обзиром да председник једне државе заправо “спроводи јавно суђење љидима из опозиције”.

“То је буквално јавно суђење. Закуцаће се у недељу са његовим личним гостовањем, мада последња два дана на телевизијама са националним фрекфенцијама имамо перманентно покушај да се јавно суди опозицији. Вучић ће у недељу бити тужилац и полицајац и судија”, напоменула је Тепић, додајући да једва чека да чује шта он има да каже.

Она га је позвала да се коначно суочи са њом, надајући се да му није испод части да се суочи са, како каже, “једном дамом, политичарком, опозиционарком”, али да је сигурна да се неће “усудити зато што он има све симптоме једне кукавице”.

Она истиче да је Вучић увек “оптуживао новинаре, а ево сада опозиционаре да би прикрио своје трагове са Беливук кланом, јер је тај клан сада нарастао, обахатио се, постао толико опасан захваљујући управо Александру Вучићу”.

Суштина је, како каже, да док ми пратимо овај “фестивал документарног филма последњих дана, односно од хапшења људи из Беливуковог клана, на режимским телевизијама са националним ферекфенцијама одједном испливавају докази за које се, нажалост, веома дуго знало”.

“Питање је зашто тек сада испливавају и зашто је Вучић до сада ћутао, али суштина је у томе да он сада покушава све да окриви, само не себе. Наиме, сваки пут када је био сатеран у ћошак излазио је са тим да су сви други криви за невоље, криви су слободни новинари и опозиција, само није он”, рекла је потпредседница ССП.

Тепић је рекла и да “сигурно неће ућутати”.

“Ја му дишем за вратом и нећи се повући”, рекла је она, указујући да је потребно да иступи што више њих из опозиције као што је она, јер то очигледно узнемирава Вучића.

Колико су испрепадани говори то да данима морају да најављују шта ће сада да откривају, које ће нове лажи да изнесу, шта ће ново да испинују зато што их је ухватила паника, рекла је Тепић, додајући да су “доказе које она показује непобитни”.

О чему је још говорила Мариника Тепић можете погледати у видое прилогу:

Извор: Нова