Србија

Одржана хитна конференција за медије после хапшења: „Ово су људи који су убијали, мучили, грађани верујте својој полицији“

У великој акцији полиције и БИА, ухапшен је Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља и чланови његове криминалне групе осумњичени за удруживање ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства

Акција је спроведена током ноћи на неколико локација у Србији, а након инијалног саопштења Тужилаштва за организовани криминал, јавности су детаље саопштили представници МУП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ова група која је ноћас ухапшена одговорна за серију најмонструознијих злочина који су почињени током протеклих неколико година. Крили су се иза навијачке групе Партизана, али то нису никакви навијачи већ обични криминалци и доказаћемо какву је улогу свако од њих имао у овој криминалној структури – рекао је на ванредној конференцији заменик начелника Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић.

Он је додао да је полиција овом акцијом показала да нема заштићених и да се никакве криминалне групе неће толерисати у Србији.

Начелник ПУ за град Београд Веселин Милић истакао је да је ово била опсежна акција на сузбијању тешких криминалних дела и да „више никада организације сличне земунском клану неће рушити будућност наше деце“.

Криминална група на чијем су челу, како је саопштено, били Беливук и Марко Миљковић похапшена је након вишемесечног рада Тужилаштва за организовани криминал.

Сви они су се сумњиче да су током година чинили најтежа кривична дела, међу којима су и отмица и убиство. За са сада није саопштено у којим злочинима тачно је реч.

Како су пренели медији, Беливук је ухапшен јутрос на Руднику, а његов главни помагач Миљковић у Београду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс