Регион

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Амерички сенатор никад није дао интервју, медији у Црној Гори пренели измишљене изјаве! Ево шта се дешава!

Фото: Pixabay.com

Сенатор Дик Дурбан није дао интервју „Скала Радију“, нити је аутор коментара који су објављени. Тог интервјуа није било.

Тако је из Дурбановог кабинета одговорено „Вијестима“ на питање да ли је сенатор у интервјуу за „Скала Радио“ изнео низ оцена, укључујући и ону да међу истакнутим појединцима из нове власти у Црној Гори има агената Безбедносно информативне агенције Србије.

Низ црногорских медија („ЦдМ“, „Антена М“, „Портал Аналитика“…) је пренео ту и остале наводне изјаве сенатора из редова Демократа у којима се тврди и да Вашингтон зна све о дестабилизацији Црне Горе и да Београду и Москви то неће поћи за руком.

На ту наводну изјаву су реаговали и из Социјалдемократске партије – генерални секретар те партије је оценио да се ради о најозбиљнијем упозорењу новој власти до сада.

У тексту је најављено и да ће потпредседница САД Камала Харис или неко из Стејт департмента посети Црну Гору и пренети ту поруку актуелној власти у Подгорици, али и Србији, Русији и Кини.

Дурбану је приписана и констатација да САД „знају за улогу СПЦ, државног врха Србије преко својих агената из БИА, међу којима има и истакнутих појединаца из нове власти у Црној Гори“.

„Знамо у Вашингтону и за огромне количине новца које су преко СПЦ убачене из Србије и Русије, све у циљу дестабилизације Црне Горе, а на тај начин и НАТО и ЕУ. Свесни смо потпуно да званични Београд покушава изазвати у Црној Гори ситуацију, какву је већ изазвао у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову 90-их година прошлог века. Та им намера неће поћи за руком“, речи су које се приписују Дурбану.

Као аутор интервју, „Скала Радио“ је навео свог дописника Мирсада Јаховића, председника удружења из дијаспоре САД „ЦГ УС Глобал“.

Јаховић је недавно тврдио да је нападнут у Чикагу, када је, како је рекао, непозната особа пуцала на његов камион. Јаховић је тада казао како сумња да је напад организовала особа из Немачке која му је упућивала претње због његових негативних оцена о литијама и организовања сахране митрополита Амфилохија, преносе Вијести.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728