Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ САОПШТИО: Хапшењима није крај! Ево шта следи!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић председава данас седницом Савета за националну безбедност.

Седница је почела у 8.30 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главна тема је хапшење Вељка Беливука, Марка Миљковића и других чланова криминалне групе које се протеклих дана одиграло широм Србије.

Криминална група на чијем челу је, како се сумња, био Беливук, осумњичена је за најтежа кривична дела.

Како се сазнаје, пред члановима Савета за национлану безбедност, којим преседава председник Србије Александар Вучић, су и друге теме које су у вези са актуленим дешавањима у земљи, а тичу се Косова и Метохије, наставка дијалога са Приштином, па и европских интеграција Србије.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче, говорећи о случају вође навијача Партизана Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, да у друштву постоје људи који добро раде са мафијом.

Како је казао, има много људи који мисле да могу много да зараде, да се зачудите одакле им толика примања.

Вучић подсећа да су пре 10 дана они који га нападају говорилли – „не сме Вучић да их дира јер су његови и заштићени пошто обављају послове за владајућу странку“.

– Ти људи не би били снажни да нема делимичне подршке унутар државног система. У томе је успех Србије, јер је успела са тиме да се обрачуна. Успела је да их победи и стави иза решетака и са тим ће наставити – истакао је Вучић.

Саветница председника Сузана Васиљевић рекла је раније да ће на седници бити рећи о наставку велике полицијске акције у којој су ухапшени чланоци опасног клана, који се сумњиче за убиства, изнуде, отмице и трговину дрогом.

– Председнику ће, вероватно, бити представљене све информације до којих су истражни органи дошли у последњих 48 сати – рекла је Васиљевић за ТВ К1.

Како је јуче саопштено, Вељко Беливук и Марко Миљковић лично се сумњиче за три кривична дела тешко убиство, поред злочиначког удруживања и трговине дрогом.

Поред њих двојице, за једно тешко убиство терете се и особе са иницијалима В. В. и В. Д, за друго и Н.Л, В. Д. и М. Б, а за треће и Д. Т, В. Г. и М. А, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Имена жртава још нису званично саопштена ни из суда ни из тужилаштва.

У зависности када су кривична дела извршена, прети им или казна 40 година затвора или доживотни затвор, који може да се изриче за дела извршена од 1. децембра 2019. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс