Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО НАЦИЈУ: Знали смо за снајпере и ко им је мета!

Била је незгодна позиција, много високих зграда, па смо морали да ангажујемо све снајперисте, поручио је шеф државе

Држава је сувише озбиљна ствар да би се неко играо личних анимозитета у управљању и вођењу државе, поручио је јуче председник Александар Вучић упитан да ли има шта да замери бившем министру унутрашњих послова, а сада актуелном министру одбране Небојши Стефановићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, одговарајући на питање да ли се може довести у везу са Стефановићем то што је тек након његовог одласка са места министра унутрашњих послова деловано против криминалног клана Вељка Беливука, подсетио да је највећи део људи који су нестали, а што се повезује са недавно ухапшеним кланом, нестао протеклих месеци. Указао је на то да не може истрага да се изврши за недељу дана, месец дана, већ да је потребно више времена.

Такође је указао и на то да су се догодила и два додатна убиства, те да је кроз хапшења и откривених убица у Белвилу и „Ушћу“ добијен додатни траг и упозорење која су лица та која врше ликвидације, након чега су предузети одређени кораци.

– Да ли имам нешто да замерим Небојши Стефановићу ако се не тиче државних интереса, већ наших интереса, то ћу рећи у четири ока. Он веома посвећено ради свој посао, који сам својевремено радио ја. Очекујем од њега одличне резултате у будућности – рекао је Вучић.

Вучић је додао и да су сви знали све о кривичним делима од 2000. до 2003. и на крају су сви који су то све знали дозволили убиство премијера.

– И ми смо имали проблем приликом отварања споменика Стефану Немањи да неко може бити снајпером убијен. Била је незгодна позиција, много високих зграда, па смо морали да ангажујемо све снајперисте. Знали смо за њихове снајпере још раније и ко им је мета, из разумљивих разлога – казао је Вучић и додао да је одлучност државе и жеља да се покаже народу да мафија и убице не могу бити јачи од државе толика јер је од пресудног значаја за сигурност али и даљи напредак земље.

– Борба против организованог криминала и корупције ће се наставити, као и јачање наше војске, убрзана вакцинација. Сањам да 1. децембра можемо да имамо осам ауто-путева у изградњи, а да на Светог Николу смањимо тај број отварањем једног од њих – поручио је он и истакао да је држава успела да се обрачуна са криминалцима који су сејали страх у кости грађанима и показала да нема заштићених.

– Нема сумње да ће одговарати (они који су давали подршку криминалцима) и већ се ради на томе. Већ су неки полицајци на испитивању и људи из БИА, истрага се води. Држава нема страха и урадиће свој посао – рекао је Вучић одговарајући на питање новинара како је могуће да криминална група која је недавно ухапшена буде толико јака и да ли ће неко из државних органа одговарати за то.

Он подсећа да су пре 10 дана они који га нападају говорили: „Не сме Вучић да их дира јер су његови и заштићени пошто обављају послове за владајућу странку“.

– Када су сви похапшени, онда не знају шта ће, па кажу да се један од њих некад сликао с мојим сином – казао је Вучић.

– Мојих слика немате ни око чега – додао је председник напоменувши да када се појавила слика како се један „клибери са једним криминалцем“ (Ђилас и Влада Јапанац), ти исти медији нису постављали питања.

– Моје слике нисте видели нигде, али нису слике те, већ кривична дела која треба да покажу ко је поштен а ко није. Сликао сам се ја и са Ђиласом, па где ће горе од тога, имам 20 или 30 слика са њим, али то не значи да сам ја лопов и да сам украо више од 600 милиона евра – напоменуо је Вучић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс