loading...
Свет

Свет у паници! ПОСТАЈЕ ОПАСНО! Русија припрема сиријску базу Хмејмим за примање нуклеарних бомбардера! Ево шта следи!

Према писању руских медија, Русија ће модернизовати ваздухопловну базу Хмејмим на сиријској обали како би могла да прими стратешке нуклеарне бомбардере.

Продужавајући писту, војна база ће бити способна да прими стратешке летелице великог домета, способне да носе нуклеарно оружје.

По завршетку, Русија ће моћи да распореди стратешке бомбардере у ваздушној бази. Из Хмејмима, бомбардери ће моћи да нападају терористичке групе у Сирији и подржају руске снаге на Медитерану, тврде медији.

Амерички аналитичар Џозеф Тревичик рекао је да ће руски бомбардери такође моћи ефикасније да одговоре на кризе и неочекиване ситуације на Блиском Истоку и у Северној Африци.

„База Хмејмим је изузетно важно средство за руско присуство у Сирији и овде је исправније рећи да Русија покушава да прошири свој геополитички и војни утицај тако да обухвати читав Медитеран“, рекао је Тревичик.

„Руски бомбардери опремљени ракетама, лансирани из ваздухопловне базе Хмејмим, могли би да угрозе циљеве у Европи и да ударе на непријатељску морнарицу у случају сукоба.“

Да подсетимо, Дамаск и Москва су 2015. године потписали уговор који је омогућио руској војсци да користи ваздухопловну базу Хмејмим бесплатно и без временског ограничења.

Руска ваздухопловна база имала је кључну улогу у рату против терориста. Текући развојни пројекат пример је како Русија ради на ширењу свог утицаја на Блиском Истоку и у Северној Африци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs