Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Директор разоткрио нечасне радње спроведене против Ђоковића! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, открио је шта се стварно дешавало пред почетак турнира, а тиче се оптужби на рачун српског тенисера Новака Ђоковића.

Тајли се у интервјуу за „Спортсдеј“ присетио Ђоковићевог писма упућеног аустралијским властима, у којем их је замолио да размотре неколико опција којима би се помогло тенисерима и тенисеркама који су у строгом карантину.

Многи су оплели по Новаку првенствено због тога што су медији ову информацију пренели као Новаков захтев, а не молбу.

„Ђоковић ми је приватно послао поруку путем ‘Воцапа’ током карантина у Аделејду у три ујутру. Имао је много идеја како би се помогле 72 особе које су биле у изолацији у карантину, од којих пола није било практично и реално, а пола је било могуће“, рекао је Крег Тајли.

Вест о томе да је Новак пред челнике Аустралије изнео захтеве потекла је од шпанског листа „Марка“. Испоставило се да су информације које су имали тачне, али је природа Новаковог писма потпуно погрешно пренесена.

Аустралијски функционер тврди да је неко најбољем тенисеру света радио иза леђа.

„Након тога је или неко из његовог тима или неко из АТП намерно пустио те информације у јавност, па је онда испало као да је он имао листу захтева, што је вероватно била непоштена критика јер смо ми само имали отворен дијалог“, објаснио је Тајли.

​Српског тенисера страни медији оспоравају већ неко време, што због организовања Адрија тура, што због константне борбе против „естаблишмента“, што о стварима које никада није рекао…

Тајли истиче да су критике упућене према Новаку често неосноване.

„Што се тиче мојих приватних разговора са њим, увек је све било веома добро. Мислим да га никада нисам видео у овако добром стању, иако је пролазио кроз много стреса и иако су га многи ‘шутирали‘“, казао је Тајли и подвукао:

„Мислим да он једноставно покушава да помогне другима, али да не погоди увек прави ‘тајминг‘. На крају крајева, он је невероватан спортиста“.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728