loading...
Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Федереров тренер открио мрачну тајну коју Швајцарац крије више од годину дана! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Освајач 20 гренд слем пехара је последњи меч одиграо у полуфиналу прошлогодишњег Аустралијан опена, кад га је Новак Ђоковић лагано декласирао.

Повратак Роџера Федерера на велику сцену у континутитету је још увек под знаком питања, тврди његов фитнес Пјер Паганини. Он је говорио о физичком стању, жељи и скором повратку Федерера на терене. Швајцарац није играо од Аустралијан опена 2020, када је доживео повреду колена, које је оперисао више пута протекле године.

– Велика разлика између повратка 2017. године и сад је у томе што су његови мишићи тада заправо увек били “ту”. Сад смо имали потпуни “прекид” мишића, који су се знатно погоршали – рекао је Паганини.

Федерер је тада по повратку освојио два Гренд слема, те се многи надају да ће исти или сличан случај бити и сада.

Паганини истиче да је то тешко очекивати, иако је Роџер био стрпљив и предано је радио на физичкој спреми у последњих годину дана.

– Без Федереровог стрпљења, гиљотина би већ одавно пала. Од његове страсти све зависи. Када играч који има скоро 40 година мора да ради вежбе које и један седамдесетогодишњак, и срећан је због тога, онда је то страст. Ако то није страст, онда не знам шта јесте.

Фитнес стручњак није потврдио да ће Федерер играти Дубаи.

– У овом моменту је сигурна само Доха, за остало ћемо видети – закључио је Паганини.

Турнир у Дохи на програму је од 8. до 13. марта, затим следи Дубаи, па селидба у Америку и Мастерс у Мајамију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс