Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Федереров тренер открио мрачну тајну коју Швајцарац крије више од годину дана! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Освајач 20 гренд слем пехара је последњи меч одиграо у полуфиналу прошлогодишњег Аустралијан опена, кад га је Новак Ђоковић лагано декласирао.

Повратак Роџера Федерера на велику сцену у континутитету је још увек под знаком питања, тврди његов фитнес Пјер Паганини. Он је говорио о физичком стању, жељи и скором повратку Федерера на терене. Швајцарац није играо од Аустралијан опена 2020, када је доживео повреду колена, које је оперисао више пута протекле године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велика разлика између повратка 2017. године и сад је у томе што су његови мишићи тада заправо увек били „ту“. Сад смо имали потпуни „прекид“ мишића, који су се знатно погоршали – рекао је Паганини.

Федерер је тада по повратку освојио два Гренд слема, те се многи надају да ће исти или сличан случај бити и сада.

Паганини истиче да је то тешко очекивати, иако је Роџер био стрпљив и предано је радио на физичкој спреми у последњих годину дана.

– Без Федереровог стрпљења, гиљотина би већ одавно пала. Од његове страсти све зависи. Када играч који има скоро 40 година мора да ради вежбе које и један седамдесетогодишњак, и срећан је због тога, онда је то страст. Ако то није страст, онда не знам шта јесте.

Фитнес стручњак није потврдио да ће Федерер играти Дубаи.

– У овом моменту је сигурна само Доха, за остало ћемо видети – закључио је Паганини.

Турнир у Дохи на програму је од 8. до 13. марта, затим следи Дубаи, па селидба у Америку и Мастерс у Мајамију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс