Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Дејан Бошковић!

ОСНИВАЧ дискографске куће „Амонајт рекордс“ и фестивал „Индирект шоукејс“ Дејан Бошковић преминуо је јуче у 52. години у Београду од последица вируса корона.

Бошковић је био власник познате издавачке компаније „Амонајт рекордс“, која је препознавала музичке таленте широм региона и објављивала њихове албуме, а који ће касније постати веома успешни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сматрали су га добрим духом београдске алтернативне сцене, који је давао огромну подршку музичарима и музичкој сцени у сваком смислу. Био је ведрог духа, духовит, волео је музику и људе, и увек је био спреман да помогне.

Такође, био је оснивач и први човек београдског фестивала „Индирект шоукејс“, музичке конференције са панелима, радионицама и предавањима, јединствене по сарадњи Умага и Београда, која је радила на промоцији регионалних имена модерне музике.

Иза њега је и рад на Јаммоните интернет радију, који се бавио промоцијом врхунских ди-џеј сетова међународно признатих ди-џејева. По речима пријатеља и познаника, Бошковић је био неколико недеља у „Арени“, на болничком лечењу од короне, али му се стање погоршало и он је, нажалост, јуче изгубио најважнију битку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс