Србија

Бранислав Ивковић: У ноћи хапшења Милошевића СПРЕЧЕН ЈЕ МАСАКР! Легија је ишао иза Чеде да не би његови пуцали!

Фото: Јутјуб

Бранислав Ивковић, некадашњи високи функционер СПС-а, открио да је у ноћи хапшења Слободана Милошевића спречен масакр у вили „Мир“.

– Нас је нека јединица разбила по ногама, били смо крвави. Склонили су нас да би могли да уђу унутра. Са друге стране виле, из суседне улице, јавља ми се мој човек и каже да њих тамо има јако мало, да полиција надире и не знају шта да раде. У том тренутку се укључује Чедомир Јовановић и каже „разумни смо људи, дај да ово решимо на миран начин“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некадашњи функционер СПС је испричао како је изгледало увођење Јовановића у вилу „Мир“, на преговоре са Слободаном Милошевићем.

– Ја сам ишао испред њега, да моји не би пуцали на њега, Легија је ишао иза њега да његови не би пуцали на Јовановића. Јовановић се врло разумно понашао током преговора, поштовао га је – испричао је Ивковић.

Каже да су током преговора прихваћена три захтева, да је Милошевић рекао како нема оне гаранције да неће бити испоручен ниједном међународном суду.

После тога Јовановић је позвао Ђинђића и он му је рекао да руком допише тај захтев, из Владе су послали печат и то је накнадно верификовано.

Милошевић је прихватио ту Јовановићеву гаранцију и пристао је да се преда – изјавио је он.

Казао је да је то била „сурова и тешка истина за Слободана Милошевића, али да је он био свестан ситуације у којој се налазио и чинио је све да спасе људе око себе и народ око резиденције.

– Тачно је, преговорима је спречен масакр који би био и те каква црна мрља у историји Србије – поручио је Ивковић.

Живковић: Коштуница свесно лагао Милошевића да неће бити изручен Хагу

Зоран Живковић је испричао да је хапшење Слободана Милошевића била неминовност и да га је тадашњи председник Војислав Коштуница „свесно лагао када му је гарантовао да до тога неће доћи и да он неће бити испоручен Хагу“.

– Неко из виле „Мир“ је тражио да неко дође да преговара са Милошевићем, а зашто су изабрали Чеду, не знам. Нама је тада био циљ да спречимо жртве, да хапшење прође без проливене крви – рекао је Жиовковић у јутарњем програму тв Прве.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс