Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Данас нема седнице Кризног штаба! Ево шта се дешава!

И ако је према неким најавама данас требало да буде одржана седница Кризног штаба то се ипак неће догодити.

– Немамо данас седницу Кризног штаба, није ни била заказана, нити је требало да буде данас – рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наредна седница би, како је казала премијерка требало да буде одржана сутра или у среду.

– Морам сву захвалност и поштовање да одам лекарима, они дају све од себе. Морам са њима да се консултујем па да видимо шта ћемо даље да радимо – објаснила је Брнабић.

Додала је и да је ситуација је тешка, оно што нас је спасило и спашава нас су вакцине.

– У овом тренутку је око 25 одсто пунолетног становништва примило прву дозу вакцине, нису заштићени али су на том путу. Ревакцинисаних имамо 16 одсто. Да нисмо ишли овако добро са вакцинацијом ови бројеви заражених би ишли и на више од 10.000 заражених – рекла је премијерка за TV Happy.

Додала је да нас је спасила највише вакцина, а и донекле мере Кризног штаба.

– Доста добро напредујемо, трудићемо се да још додатно убрзамо. Очекујемо да добијемо 1.700.000 вакцина. Успели смо да бројеви стагнирају, надам се да ће ове недеље кренути да опадају. Иде нам лепше време, разговараћемо о отварању башта. Разумем медицински део Кризног штаба, то је њихов посао, да штите здравље – објаснила је премијерка.

Истакла је и да ниједна вакцина није добијена из донације, већ само медицинска опрема, али и да је 90 одсто свега плаћено.

О епидемиолошким мерама

– Шта год да се донесе као мера, постоје критике да су или превише релаксиране или кажу да немамо храброст за оштрије мере. Увек имате то, али наш посао је у овом тренутку незахвалан у том смилслу. Мора да се направи баланс између ствари између којих је то тешко, али мислим да се одлично боримо – казала је премијерка Брнабић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс