Србија

Најновија вест! УДАР НА ЦАРИНСКУ МАФИЈУ! Приведен Милош Томић!

МУП је привео Милоша Томића, доскорашњег директора Царине

Истрага је дошла до сазнања да иза проневера стоји управо руководство Царине у спрези с појединим државним функционерима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према сазнањима, мимо папира границу је нелегално пролазило на милионе литара нафте за шта је такође био задужен један високи функционер Царине који је од тог посла месечно сакупљао од 95.000 до 120.000 евра које је носио државним функционерима који су се налазили на врху овог ланца.

Истрага која се интензивно води фокусирана је, како сазнајемо, на бившег директора Управе царина Милоша Томића, управника Царинарнице Београд Жељка Поповића, као и некадашњег шефа одељења за сузбијање кријумчарења Немању Мањка и друге.

Према писању медија, ова организована група наводно се зове Кокезина царинска мафија.

Председник Фудбалског савеза Србије Салвиша Кокеза, који је крајем фебруара привођен на информативни разговор због сумње да је тесно сарађивао са мафијом, у СБПОК-у је одговарао и на питања у вези с муљањем са царином. Он је тада одбио полиграфско испитивање, па тако и да одговори на питање да ли је учествовао у припремању убиства председника Србије Александра Вучића.

Кокеза је пуштен након неколико сати саслушавања, а претпоставља се да је први човек ФСС-а и даље предмет истраге.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/курир