Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Очекује се и до 30 центиметара снега, у овим деловима Србије на снази метео аларм!

РХМЗС саопштио је да се данас и сутра у земљи очекује хладно време, у брдско-планинским пределима снег уз повећање висине снежног покривача за 20 до 30 цм, локално и више.

У нижим пределима мешовите падавине и формирање снезног покривача – у централним од 5 до 10 цм, а у јужним од 10 до 20 цм, локално и више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упаљен је и метео аларм због снежних падавина, и то нараднжасти на подручју Косова и Метохије, југозападне и југоисточне Србије. Жути метео аларм је на снази у источној и западној Србији, Поморављу и Шумадији.

Током јутра у Војводини мало и умерено облачно. У осталим крајевима облачно, местимично са снегом, у нижим пределима источне и централне Србије с кишом и суснежицом.

Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -3 до два степена, највиша од два до осам.

У понедељак умерено до потпуно облачно и хладно, у нижим пределима са мешовитим падавинама и кишом и снегом, у брдско-планинским пределима са снегом.

У уторак на северу суво, у осталим пределима престанак падавина и постепено разведравање. У среду ново, пролазно наоблачење са слабом кишом, у брдско-планинским пределима са слабим снегом.

Затим постепено топлије, у четвртак ујутру и пре подне престанак падавина у брдско-планинским пределима и разведравање, од петка претежно сунчано.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг