loading...
Србија

БРНАБИЋ О ЕКОЛОШКОМ УСТАНКУ: Грађани протестују јер добро живе, то је потврда добре Вучићеве политике

Говорећи о протесту “Еколошки устанак”, који је јуче одржан у Београду, премијерка Ана Брнабић рекла је да је екологија “проблем првог света”, да се тиме баве људи који имају “сигурне послове, зараду, пензије”, као и да је то што се људи у Србији данас баве екологијом потврда добре политике Александра Вучића.

“Србија је данас другачија земља него пре 15 или 20 година. Постоје проблеми првог и другог света. Екологија је проблем првог света. Када људи имају сигурне послове, зараду, пензије… баве се екологијом”, навела је Бринабић.

Нагласила је то што се људи данас баве екологијом потврда добре политике Александра Вучића.

“Било је људи који су заиста заинтересовани за животну средину и увек сам спремна да се видим са њима, али је било и много људи који су промовисали партикуларне политичке интересе”, рекла је премијерка.

Она је оценила да је “Еколошки устанак” свакако био политички скуп и поставила питање зашто таквих скупова није било пре осам година.

Тим поводом је рекла да се до краја године покреће изградња 27 постројења за прераду воде, и да су еколошка питања међу три приоритета Владе Србије.

Рекла је да се уплашила протеста јер се ситуација таман стабилизовала и запитала се ли је могло да се мало сачека.

Подсећамо, премијерка је јуче изјавила да је протест био пример непоштовања и неодговорности, оптужујући учеснике протеста да се нису придржавали епидемиолошких мера, односно да нису носили заштитне маске.

Реагујући на оптужбе, један од организатора “Еколошког устанка”, Александар Јовановић Ћута рекао је за Нова.рс да се председница Владе Србије ништа не пита и да је она само “сплет несрећних околности” и да онај ко воли своју земљу не доводи “Рио Тинто”.

“Ана Брнабић и место на којем се налази су само сплет несрећних околности и није важно шта она говори”, рекао је, додајући да је компанија Рио Тинто стратешки партнер премијерке.

“Тамо где се појавио Рио Тинто, ту живота више нема, а сад то исто хоће да ураде у Лозници. Рио Тинто је дошао овде како би расељавао људе са њихових вековних огњишта. Оно што је за Ану Брнабић посао века, за нас је пропаст, јер то људе протерује из њихових кућа и са њива. Не пита се Ана Брнабић више ништа”, нагласио је Ћута.

Извор: Нова