Свет

МОРАТЕ ЗНАТИ! Амерички стручњак открио да ли је АСТРАЗЕНЕКА ЗАИСТА ЕФИКАСНА! Ево шта се крије иза свега!

Водећи амерички стручњак за инфективне болести Ентони Фаучи изјавио је да АстраЗенекина вакцина против ковида-19 има добру ефикасност, али да се морају отклонити безбедносне бриге

Он је додао да Американцима АстраЗенекина вакцина можда и неће бити потребна због поседовања вакцина других произвођача.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да је вакцина АстраЗенека, са становишта ефикасности, добра вакцина, и ако се безбедносне бриге отклоне у Европској унији, ефикасност те вакцине је заиста добра – рекао је Фаучи за радио Би-Би-Си.

– Није јасно, међутим, да ли ћемо икада користити АстраЗенеку или не, али у овом тренутку изгледа да нам неће бити потребна. То није негативна оптужница против АстраЗенеке, већ је то једноставно могуће с обзиром на снабдевање које имамо од других компанија – рекао је Фаучи.

У тренутку када Сједињене Државе попуштају ограничења у вези са ковидом-19, Фаучи је рекао да је постојала „заиста ризична ситуација“ када су се локали и ресторани поново отворили на неким местима где се мера о ношењу маски није спроводила.

Фаучи је рекао и да није време за прерано проглашење победе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг