Свет

СПРЕМА СЕ ХАОС! Русија размешта ратне бродове – Запад забринут због гомилања војске на границама Украјине! Ево шта се крије иза свега!

Руско Министарство одбране саопштило је да из Каспијског у Црно море премешта више од 10 пловила своје морнарице.

У тај маневар спадају и бродови за искрцавање и артиљеријски ратни бродови.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ тог премештања је учешће у вежбама, преноси Ројтерс на основу извештаја новинске агенције Интерфакс.

“Као део вежби у зимским условима, више од 10 амфибијских и артиљеријских бродова и других пловила из јужног војног округа спроводе медјуфлотни прелазак из Каспијског у Црно море”, саопштено је данас из министарства, наводи агенција.

Ројтерс преноси да су Украјина и њени западни савезници изразили забринутост због нагомилавања руске војске у близини украјинских граница, а Москва је поручила да ће њене снаге остати присутне докле год то буде потребно и да не представљају никакву претњу.

Агенција наводи да је у уторак руска војска најавила да започиње планирану проверу борбене готовости својих снага којом ће овог месеца бити обухваћено више од 4.000 вежби.

Независни аналитичари ово тумаче другачије и истичу да је гомилање руске војске на границама Украјине директна претња Украјини, Америци и НАТО.

Из руских обавештајних кругова процурили су подаци да је извесна намера Украјине да нападне свим средствима Донбас а да ће јој у томе помоћи Америка, што је већ саопштио Вашингтон.

Ови покрети руске војске се тумаче као спремност Русије да се умеша у рат у Донбасу. Уколико се то догоди тешко да ће се на Донбасу завршити, очекује се да ће тада руска војска продужити до Одесе а могуће и до Кијева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Webtribune.rs