Србија

УДАРНА ВЕСТ! Медији преносе: Ево шта је ЕУ тражила од Србије! ВУЧИЋ ОДБИО! Биће последица?

Београд — Србија је под сталном лупом и притиском ЕУ да се придружи осталим земљама које су увеле санкције Русији због тровања опозиционог лидера Алексеја Наваљног.

Према изворима „Новости“, српским званичницима је у више наврата сугерисано да би било добро да Београд, као кандидат за чланство, у овом случају следи спољну политику Брисела, али је председник Александар Вучић то одбио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај потез шефа државе, којим штити стратешке позиције државе у сусрет можда и судбоносним преговорима за статус Косова и Метохије, вероватно неће остати без последица. Јер, како се очекује, западним државама ће и ово послужити као добар алиби за наставак притиска на Београд и на Вучића лично, чији наговештај је дат и у недавно усвојеном извештају Европског парламента о нашој земљи.

Из ЕУ је у уторак саопштено да су се њиховој одлуци придружиле државе нашег региона – Црна Гора, Северна Македонија и Албанија (све три имају статус кандидата за чланство у ЕУ), као и Украјина, Исланд, Лихтенштајн и Норвешка.

„Те земље осигураће да њихове националне политике буду у складу са одлукама Савета. Ми то поздрављамо“, наведено је у саопштењу Жозепа Бореља, високог представника ЕУ за спољну и безбедносну политику.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс