Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СРБЕ! Вучић се обратио нацији: Имамо три проблема!

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар

Састанку у Козарској Дубици присуствовали су и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковиц и председник Скупштине Недељко Чубриловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главна тема састанка биле су инвестиције Србије и Српске у ове четири општине, које спадају међу неразвијене, као и помоћ у санацији штете од недавног земљотреса у Дубици и Костајници.

„Наша намера није да симболично присуствујемо, него да помогнемо Републици Српској. Донели смо одлуку да ће људи из ових општина доћи у Београд. Наша помоћ биће заиста велика. Она ће се кретати негде око 10.000.000 евра. Део ће да иде у кешу, а део у пројектима. Наш је циљ да они остану да живе на својим огњиштима“, изјавио је Вучић.

Он је најавио изградњу великог меморијалног комплекса у Доњој Градини.

„Културу сећања ко нема, он не може да има ни снагу за будућност“, поручио је председник.

Истакао је да имамо три проблема.

„Први је тај да ми морамо да будемо део Европе и света, други је да не постоји светски поредак. Под три, никада мање нису постојали морални принципи у светској политици. Тако да вам дође да се насмејете када чујете оне који су разбијали Југославију данас говоре како су за принцип непроменљивости граница, па потом и 2008. када су Србију исто су били за тај принцип, а данас све време то понављају“, јасан је Вучић.

После састанка, Вучић ће посетити Спомен подручје „Доња Градина“, положити венац и присуствовати парастосу жртвама геноцида у концентрационом логору Јасеновац.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс