Србија

ВУЧИЋ ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ: „Почело је да се одмотава клупко по питању бомбардовања 1999. године“

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је почело да се одмотава клупко по питању бомбардовања Србије 1999. године.

Он је рекао да је почело да се говори о ономе што је било “диктат великих сила”. Он је још једном захвалио председнику Чешке Милошу Земану на томе што се извинио Србији због бомбардовања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако је казао, Чеси су показали да имају искрено пријатељство према Србима.

“Обећао сам председнику једну ствар, ми ћемо да испунимо то, а тиче се Чешке куће, ми ћемо то да испунимо без обзира на све”, рекао је Вучић новинарима.

Вучић је казао да је причао са Земаном о Kосову, те да је ушао у историју због онога што је рекао данас о бомбардовању.

“Реч је о легендарном политичару, човеку који има свој мозак. Ја сам га упознао са нашом жељом да дођемо до решења, али и да је за танго потребно двоје”, рекао је он.

Према Вучићевим речима, Земан је врхунски интелектуалац.

“Ми не тражимо све, ми само тражимо правду, могућност, не да ми добијемо све, већ да ми не изгубимо све, а да неко добије све”, рекао је он.

“Милош Земан је велико интелектуално име Европе, човек који је два пута победио на своје име на чешким изборима. То је човек који ужива огроман ауторитет у свету”, казао је он.

Додао је да је завидео Земану на томе колико поштовање и углед ужива у Kини.

“Искрено сам му завидео, то многи људи у Србији и Чешкој неће разумети. Он када говори, он је председник Чешке, реч председника Чешке Републике има огромну вредност. Он је на ручку рекао суштину да ја мислим да не постоји ништа важније него да се каже да он јесте први председник који се извинио, али свакако није последњи”, рекао је он.

Захвалио се Земану на извињењу за бомбардовање, те рекао да је том изјавом ушао у историју.

Вучић је рекао да ће игуман манастира Високи Дечани имати подршку Србије по питању очувања те светиње на Kосову и Метохији.

“Нико нема право да угрожава манастир Високи Дечани ни монаштво које тамо живи”, поручио је он.

 

Извор: б92