Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: „Имали су помоћ појединих амбасада, милијарде уложили против мене“

Председник Србије Александар Вучић открио је да је група Вељка Беливука имала помоћ неких амбасада.

„Имали су многе штек станове, уз поједине амбасаде, што је за мене било невероватно“, обзнанио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тужилац је презадовољан. Незадовољан је садржином предмета, наравно. Али, готова је та прича“, рекао је.

Истакао је да је на лицу места пронађено много ДНК трагова.

„Ти људи су мучили, клали и млели људе у индустријским мешалицама за млевење меса. То није имало везе са навијањем већ са дрогом, политком, бизнисом и другим стварима“, изјавио је.

Објаснио је и шта се дешавало у Ритопеку.

„Један од тих кољача је слао Звицеру ћевапе направљених од људског меса. Звицер се изнервира и каже да хоће ћевапе и онда му их они направе у индустријској машини за млевење меса“, изјавио је. „Зовем Звицера да ме убије, зато што му слободе неће бити док сам жив. Мораћеш да одговараш за ћевапе“, поручио је.

Како је истакао, стратегија одбране у овом тренутку је у томе да кажу „нашли сте ДНК, али ми нисмо то урадили“.

Министар Вулин инсистира да је оружје у Ритопеку било намењено Вучићу.

„Не искључујем ту могућност, мада немамо доказа. Имамо индиције да су говорили да им недостаје 48 сати, зато је било панике кад је отваран споменик Стефану Немањи. Нећу да носим панцир, може ми се. Видео сам да се Вулин тресао од страха, а ја сам изашао за говорницу мртав-хладан и одржао говор“, каже Вучић.

Како каже, пронађено оружје је са МУП-овог складишта.

„МУП ништа није криминално урадио, они с времена на време продају оружје. Наше је да утврдимо ко је дао то оружје Беливуковој групи“.У медијима се доста говорило о умешаности Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић.

„Свако ко је умешан у криминалне радње биће ухапшен. О Дијани Хркаловић немам ништа лепо да кажем, о Стефановићу имам боље мишљење“, изјавио је.

Поставља се и питање останка Стефановича у СНС-у и министарској фотељи.

„Од њега зависи највише, о томе ћемо разговарати у наредним данима. Да ја водим хајку и харангу против некога из моје странке? Не пада ми на памет. Нећу да радим нешто што је мени рађено“, јасан је.

О нападима на сина Данила

„Реч је о ноторној лажи“, рекао је Вучић о писањима да Данило жели да преузме Партизанову трибину.

Како каже, његовом сину су покушали и да подметну.

„Зашто је Данило мета, а пре тога је био Андреј? То су радили да би ме емоционално осакатили. Чак су терали двојицу криминалаца из Ваљева да се приближе Данилу, да му подводе девојке и натерају да пије и дрогира се, да га сликају и уцењују мене.

Каже да, упркос свему, неће никоме да плаћа рекет.

„Нећу да се додворавам никоме, нећу да плаћам рекет. Јесте ли чули мог Данила да плаче и кука, да пита зашто ми ово радите? Или мог брата? Када се све то види, ја нисам желео да плаћам рекет белосветским убицама. Ја знам како ћу да скончам, као сви у Србији који су нешто урадили, и немам никакав страх. Ја сам најслабији од Вучића. Мени некада можете да видите сузу у оку, осталима из моје фамилије не“, каже Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ПРВА