Србија

Србија у шоку! НЕВОЉА И ДЕКСТЕР МУЧИЛИ ПО РЕПЛИЦИ ИЗ ФИЛМА! Ајде ти рокај, а ти снимај: Жртва Ђорђевића преклињала да престану

„Ајде ти рокај, а ти снимај… Рокај, снимај, рокај, снимај…“. Ова реплика коју у филму „До коске“ изговара Лазар Ристовски постала је својеврсни мото злогласне криминалне групе Вељка Беливука, званог Веља Невоља.

Управо овим цитатом водили су се Беливук и Дарио Ђорђевић Декстер када су једном приликом у Бечу мучили дилера дроге покушавајући од њега да изнуде 2.000 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дарио Ђорђевић звани Декстер, који је ухапшен у Бечу, сумњичи се да је отео свог сарадника и брутално га мучио у подруму у том граду због дуга од 2.000 евра, изјавили су аустријски званичници, који су учествовали у великој акцији хапшења у сарадњи са америчким ФБИ.

– За њим Србија већ трага због сумње да је учествовао у три убиства. Његовим притварањем решена је отмица мушкарца из Србијекоји је радио за групу, али им је остао дужан 2.000 евра изјавио је Франц Руф, генерални директор за јавну безбедност Аустрије. Он је потврдио да је практично део групе у тој држави којим је руководио Ђорђевић функционисао на исти начин као Беливукова група чији је део био, а која је ухапшена у фебруару. Аустријски званичник потврдио је да су, као и београдске колеге“, малтретирање и сакаћење жртава снимали телефоном и снимке међусобно размењивали.

– Задобио је тешке повреде, а док су га тукли и мучили, све су снимали. На снимцима се чује како жртва цвили и моли за помоћ – рекао је Руф.

Како су раније известили аустријски медији, двојица Срба отела су уличног дилера, свирепо га мучили и претили јер је продавао мало хероина.

Све се одиграло 2020. године, када је један од двојице Срба (39) намамио жртву у један стан јер је банда биласве незадовољнија његовим „радом“. У стану му је више пута запретио уз помоћ 32-годишњег саучесника.

– Двојица Срба потом су везали свог сарадника и ви део-позивом позвали шефа банде у Србији – писао је портал космо.ат. Како објашњава извор Ало!, управо Декстер је био „помагач“, док је „шеф у Србији“ био Вељко Беливук!

– Тај нарко-бос је путем видео-поруке издао упутства о томе како поступати са притвореником. Двојица Срба су потом покушала да уцене жртву да плати одштету – наводили су аустријски медији.

Потом га је један тако везаног тукао, а други је све то снимао мобилним телефоном! Мучење је трајало неколико сати.

Хвалили се на трибинама

Репликом из филма „До коске“ почињао је сваки клип који је Беливукова банда, под плаштом навијачке групе „Принципи“, постављала на Јутјуб месецима пред његово хапшење. У исто време, на јужној трибини стадиона Партизана почео је да се појављује и транспарент са истом поруком: „Рокај, снимај“. Јавност тада није могла ни да наслути шта се крије иза ових порука. Тек хапшењем банде и разоткривањем њихових злочина постало је јасно да је Беливуков клан уживао да мучи жртве и да све то снима!

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс