Србија

ЈЕЗИВО! Брат Веље Невоље УБИО НАЈБОЉЕГ ДРУГАРА: Зарио НОЖ У СРЦЕ Ивану, а у судницу ушао НАСМЕЈАН!

Дамир Ибрахимовић (20), ком је јуче почело суђење због сумње да је у новогодишњој ноћи на Новом Београду убио најбољег друга Ивана Трифуновића (22), близак је рођак Вељка Беливука, званог Веља Невоља!

Како Курир сазнаје, Ибрахимовићева мајка и Беливуков отац су брат и сестра од ујака. Веља Невоља је, подсетимо, у притвору због сумње да је организовао криминалну групу која се сумњичи за убиства, отмице и друга кривична дела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ибрахимовићева мајка је тетка Беливуку, а он и Невоља су браћа – објашњава саговорник Курира.

На јучерашње припремно рочиште Ибрахимовић је доведен у пратњи затворских стражара у београдску Палату правде.

– Док су га спроводили, он је био видно насмејан и расположен. Ширио је руке у знак поздрава окупљеним пријатељима и породици. Највероватније, његово понашање изиритирало је оца настрадалог, који је бурно реаговао. Повикао је: „Дачо, зашто си убио брата, погледај ово“, показујући црни флор на мајици који носи у знак жалости за сином – описује извор шта се догодило у ходнику Палате правде.

Како наводи, стража је Ибрахимовића увела у судницу, али се драма испред ње наставила.

– Отац убијеног је наставио да добацује: „Убицо, убио си ми сина!“, после чега га је стража удаљила од суднице како би се спречио већи инцидент, јер је испред била и породица осумњиченог за злочин, а око ње су стајали младићи који су личили на приватно обезбеђење – објашњава саговорник.

Драгиша Трифуновић, отац убијеног Ивана, потврдио је за Курир да је био огорчен због понашања Ибрахимовића, који му је био као син. Његов осмех пред почетак суђења и победоносно подизање руку додатно су га погодили после свега што је проживео.

– Волео сам га и гледао као сина, одрастао је поред нас. Најбитније ми је да сазнам шта се догодило, зашто је то учинио – рекао је Драгиша и додао да је огорчен на Више тужилаштво, које је, уместо за тешко убиство Ибрахимовића оптужило за „обично убиство“, за које је запрећена далеко блажа казна. Породица, како је навео, сматра да је Трифуновић убијен на подмукао начин јер није очекивао напад од најбољег пријатеља, у кога је имао безгранично поверење.

– Када је мој син сахрањен, Дамирова породица послала је венац, нису дошли да нам изјаве саучешће нити су се икада јавили, а наша деца одрасла су заједно, били су као браћа – додао је отац покојног Ивана.

Лежао крвав Ибрахимовић викао: „Издржи!“

Подсетимо, Иван Трифуновић убијен је испред зграде на Новом Београду после дочека Српске нове године. Како је његов отац раније испричао за Курир, син му се вратио с прославе, а онда га је неко позвао и он је поново изашао. Када је кренуо за сином, затекао га је крвавог на стази, а Ибрахимовић, који је касније ухапшен, држао га је у наручју и викао: „Издржи, издржи“. Да је он осумњичен за злочин, откривено је тек када је полиција прегледала снимке с камера околних зграда.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс