Србија

Србија у неверици! ИСПОВЕСТ БИВШЕГ САРАДНИКА ЗЕМУНСКОГ КЛАНА: Знао сам да ће убити Ђинђића, нудили су ми паре да учествујем у атентату!

Фото: Јутјуб

Ђорђе Васиљевић звани Атила (39), некадашњи сарадник „земунског клана“, открио је својевремено полицији да се спрема атентат на премијера Србије Зорана Ђинђића, али му истражни органи нису поверовали.

СНАЈПЕР ЗА ДОДИКА

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– „Земунци“ Милан Јуришић Јуре и Владимир Милисављевић звани Влада Будала су ми половином фебруара 2003. понудили новац да учествујем у убиству Ђинђића, али сам то одбио. Пао сам због неких кривичних дела и 4. марта сам београдској полицији рекао да се спрема атентат на премијера Србије. Нису ми веровали. Само осам дана касније то се и догодило – сведочи Васиљевић.

Атила, који незванично важи за најинтелигентијег српског криминалца (има степен интелигенције чак 141), шокирао је јавност и 2008, када је, после бекства из затвора у Сремској Митровици и хапшења на граници са Босном, изјавио да је заједно са Милисављевићем требало да убије тадашњег премијера Републике Српске Милорада Додика, за шта му је обећано 100.000 евра.

– Убиство је наручио извесни Јандрек, вођа мафијашког клана из Хрватске, а детаљи ликвидације уговорени су у Београду, после мог бекства из затвора. Управо ја сам требало да будем извршилац атентата и да у премијера Додика пуцам из снајпера 15, 16, 17. или 26. априла ове године. Логистичку подршку требало је да ми пруже извесни Цвико из Бањалуке, као и Влада Будала – испричао је тада Васиљевић.

Атила је открио и да је из затвора у Сремској Митровици побегао заједно с кумом Стеваном Латинковићем и да су се неко време крили у Београду, где су се сусрели с хрватским мафијашем Јандреком.

– Тада ми је рекао да треба да одем у Бањалуку и убијем премијера РС, а ако то не буде изводљиво, онда да ликвидирам неког њему блиском – рекао је Атила за Балкан инфо.

СВЕ ПРИЗНАО

Од посла није било ништа јер је Васиљевић 20. марта ухапшен на граничном прелазу у Зворнику с фалсификованом личном картом на име Александар Шведић.

После тога је затражио политички азил у БИХ, уз тврдње да је жртва политичког прогона у Србији, а затим је приликом саслушања отворио душу и признао учешће у многим криминалним делима. Признао је и везу с многим криминалним групама у Србији и региону и рекао да је с њима учествовао у криминалу на подручју Хрватске, Србије, БиХ, Мађарске, Словеније…

Припрему атентата потврдиле су и обавештајне службе, као и бијељински окружни тужилац Новак Ковачевић. Према незваничним сазнањима медија, Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) двадесетак дана пре хапшења Васиљевића упозорила је МУП Републике Српске да одбегли припадници „земунског клана“ планирају атентат на Додика, али је план осујећен, као и две године пре тога.

Тадашњи премијер РС је поводом тих навода рекао да га не брину информације о припремању атентата на њега јер има пуно поверење у МУП, полицију и органе безбедности у РС и додао да се осећа „релаксирано“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс