Свет

Најновија вест! КРАЈ У ЗАТВОРУ: Ненад пронађен мртав!

Ненад Мишовић Дебели преминуо је у шведском затвору Салтвик у Харносанду, где је издржавао доживотну робију због учешча у убиству Ратка Ђокића 5. маја 2003. године у Стокхолму, потврђено је БОРБИ

Више детаља о Мишевићевој смрти није наведено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За учешће у убиству Ђокића, Мишовић је 2005. године осуђен на доживотну робију.
Крајем 2007. године у интервјуу за једну стокхолмску телевизију, Мишовић је обелоданио имена Радета Котура као наручиоца убиства, а Никчевића и Славка Милошевића, као починиоце. Обојица су, како је тврдио, због убиства Ђокића допутовала из Црне Горе.

Раде Котур, у Шведској познатији као Краљ Коцке, осуђен је 2009. године у Окружном суду у Гетеборгу на 14 година затвора због наручивања убистава, незаконитог коцкања те утаје 100 милиона евра пореза.

Подгорички бизнисмен Ратко Ђокић одселио се крајем 90-их у Шведској, а његово име доспело је у жижу јавности током фамозне “дуванске афере”, која је букнула у мају 2001. године, када је загребачки “Национал” објавио низ текстова о шверцу дувана на Балкану.

У изјавама “Националу” и подгоричком “Дану”, Ратко Ђокић је сведочио о наводној умешаности Мила Ђукановића у бизнис са дуваном, и у више наврата је тврдио да му је због тих изјава живот угрожен. Од тада није долазио у Црну Гору, где има кућу и породицу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Борба