Србија

СРБИЈА СЕ ПОНОВО ЗАТВАРА? Хитно се огласио Вучић и открио све!

Београд — Председник Србије Александар Вучић изјавио да Србија има 1.300.000 слободних вакцина и нагласио да им не истиче рок.

Он је приликом отварања Здравственог центра у Борчи рекао да ћемо морати изгледа да идемо и са трећом дозом, због чега је замолио епидемиологе и лекаре да о томе донесу јасну одлуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не треба нам да опет затварамо земљу.“

„Можемо одмах да вакцинишемо колико нам капацитети дозвољавају, 100.000 људи у једном дану“, рекао је председник Србије и позвао све оне који се нису вакцинисали да то учине.

„То не значи да се ми, који смо вакцинисани, нећемо заразити, али су нам шансе да преживимо ако се опет заразимо преко 90 одсто“, истакао је Вучић, који је нагласио да свима који су се вакцинисали није ништа.

Антивакциналистима је пак поручио: „Молим вас ко бога да прекинете са таквим неодговорним стварима и понашањем. Имаћемо и ускоро и пету вакцину, набавили смо Модерну, у октобру нам стиже. Изаћи ћемо ускоро и с вакцином код нас произведеном, а очекујем и почетак пуњења кинеске“, рекао је Вучић.

„Расту нам бројеви“, упозорио је он и додао да расту свуда, а не само у Србији.

„Не знам шта ћемо. Чуо сам много предлога да наплаћујемо лечење онима који нису а заразе се коронавирусом, а ја то не могу да прихватим. Али нешто ћемо морати да урадимо да ту дозу неодговорности сузбијемо“, закључио је он.

Упитан да ли ће ипак подржати парцијалну обавезну вакцинацију, која би била обавезна за поједине секторе, попут на пример здравствених радника, он је рекао да ипак не може да подржи никакве дискриминаторне мере, али је додао и да то не значи да их неће бити.

„Пратимо одлуке Себастијана Курца и Емануела Макрона, али и Немачке, али питање је како да не повредимо Устав“, каже Вучић и додаје да се одлука мора бити таква да повећа сигурност грађана али и да не повреди права оних који су недисциплиновани и неодговрни.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92