Регион

Ужас! ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА! Аутобус код Славонског Брода слетео са коловоза, најмање 10 погинуло, 30 повређено!

Аутобус на аутопуту А3 код Славонског Брода јутрос је слетео са пута и том приликом је погинуло најмање десет особа док је њих 30-ак повређено, саопштила је бродско-посавска полиција.

Полиција обавља увиђај како би утврдила како је дошло до несреће, преноси Јутарњи лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– ПУ Бродско посавска је у 6.22 добила дојаву да је аутобус слетео с аколовоза. Доласком на лице места утврђено је да се ради о аутобусу који је возио редовну линију Франкфурт – Приштина. Увиђеј је у току. Више особа је погинуло, а 30-ак је пребачено у болницу. Било какве даље информације биће доступне након завршеног увиђаја, рекао је начелник саобраћајне полиције Славонски Брод Фрањо Галић.

– Осим полиције, на месту несреће су и ватрогасци, а хитна помоћ је долазила неколико пута јер је чак 30 особа пребачено у болницу. Засад не знамо колико тешко су те особе повређене, додао је он.

Из Хрватског аутоклуба (ХАК) како преноси Индеx.хр, саопштено је да је на тој деоници заустављен саобраћај.

Због несреће прекинут је саобраћај на аутопуту А3 Брегана-Липовац између чворова Славонски Брод Запад и Славонски Брод Исток у смеру Липовца. Саобраћај је преусмерен и вози се обилазним правцима, наводи се у соапштењу.

Како незванично сазнају хрватски медији, возачи тог аутобуса су одмарали после Брегане пола сата. Потом су се заменили.

Претпоставља се да је несрећи кумовао умор возача. Нажалост међу погинулима је и један од возача, који у том тренутку није возио аутобус.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс