Србија

Ђерлек се хитно огласио: ОЧЕКУЈЕ НАС НОВА МЕРА? Борба ће трајати дуже него што смо се надали! Ево шта следи!

Не верујем да са постојећим мерама можемо да дочекамо погоршање, не смемо да чекамо да се то догоди, навео је државни секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек

– Четврти талас корона вируса је неминован, а сигурно нећемо чекати погоршање епидемиолошке ситуације са постојећим мерама – рекао је Ђерлек.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је неопходно пооштравање мера како би се смањила могућност преноса заразе коронавирусом.

– Очекујем пооштравање мера у смислу броја људи који се окупљају на једном месту, јер сваки контакт представља огроман ризик за преношење заразе. Код нас је проценат вакцинисаних низак, а опуштеност грађана неоправдана и недопустива – рекао је он.

– Борба са короном потрајаће дуже него што смо се надали, свакодневно се велики број грађана враћа с летовања. Разумем опуштање и одлазак на заслужени одмор, али само ако сте отишли на пут вакцинисани. Ићи на летовање невакцинисан, у земље где букти корона, велики је ризик. Већ нас плаши константан раст броја прегледа у ковид амбулантама, не искључујем могућност да се појави неки сој који је резистентан на постојеће вакцине, што би била катастрофа – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс