Србија

ОГЛАСИО СЕ ВУЧИЋ И САОПШТИО СЈАЈНУ ВЕСТ: Први стиже до краја октобра

Председник Србије Александар Вучић присуствује церемонији спајања железничког колосека на деоници Стара Пазова-Нови Сад на вијадукту у пловном делу Дунава.

Први воз до краја октобра

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је друго лице Србије, друга земља, тврди Вучић.

„Све је другачије, ово све мења. Овде су људи заборавили како се користе возови, ово је невероватна лепота“, поручује председник.

Према његовим речима, тестирања пруге крећу ускоро, а почеће се од трасе Београд-Батајница. Имаћемо врхунске швајцарске возове, али и послужење у њима, додаје.

„Први дабл-декер стиже до краја октобра. Све станице обнављамо, све су нове, то су скоро ненормалне промене“, рекао је.

„Људи се смеју кад чују да је ово боље него у Швајцарској, али то јесте боље него у Швајцарској. Ми се стидимо себе и својих успеха“, казао је Вучић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић оценио је да је вијадукт „највећи и најлепши у Европи“.

„Ја мислим да ће људи из целог региона да долазе овде само да се провозају од Београда до Новог Сада“, поручио је Момировић.

Подсетимо, раније током дана, уочи поменуте церемоније, Вучић у Чортановцима састао са представницима руске компаније РЖД Интернешнал. Састанак је окупио амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка, генералног директора РЖД-а Олега Белозјорова, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића и председника Покрајинске владе Игора Мировића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг