Србија

Српски политичар тврди: „Додик је изневерио Србе“ Ево шта се дешава!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изневерио је вољу спрског народа дајући све својој деци, а не народу који га је изабрао.

То је изјавио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Станивуковић је рекао и да би радо дошао на Додиково место, како би мењао ствари у целој Републици Српској. Он је рекао да је Додику послата најснажнија порука након његовог пораза у Бањалуци.

„Јасно је да тај човек улази у последњу годину своје владавине и да ће на исти начин проћи и на следећим изборима“, каже Станивуковић за „Курир“ и наглашава да је лично спреман да се као човек, политичка личност и као градоначелник, максимално бори за промене.

„Одрекао сам се своје плате због народа“, каже Станивуковић и додаје да је најбољи показатељ како ради то да је у Бањалуци до сада уштеђено више од пола милиона КМ на платама и више од 160.000 КМ на службеним телефонима и путовањима у односу на претходне године.

„Суштина су промене у целој Републици Српској, слом једног оваквог режима и пад криминала и корупције грађених 20 година“, каже градоначелник Бањалуке.

На питање у каквим је односима с председником Србије Александром Вучићем, Станивуковић је још једном поновио – у одличним и пријатељским, истичући да цени његове напоре које чини за српски народ и Републику Српску.

„То показују и чињенице да је из Србије у РС стигла подршка од 80 милиона евра, као и да је Бањалука за Дан града добила подршку од три милиона евра за капиталне пројекте. То наш народ и ја као градоначелник знамо да ценимо и поштујемо“, поручио је Станивуковић.

Говорећи о закону којим се забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца, Станивуковић је рекао да је парадоксално да „они који говоре о демократији, праву на мишљење и изражавању истовремено намећу закон по коме то исто не може“.

„То је погубно и враћа нас више од 20 година уназад“, истакао је Станивуковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг