Србија

ШОКАНТНО! Пожари у Србији подметнути? ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР ВУЛИН!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Крагујевцу да је веома забринут због великог броја пожара у Пчињском округу.

Он је изразио сумњу да су многи од њих подметнути.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када у мање до два сата имате близу од 40 пожара на различитим локацијама, онда морате да се забринете и размишљате да ли је све то неки природни услов. Има, наравно, и субјективног и објективног“, рекао је Вулин и најавио за суботу обилазак Пчињског округа да „види шта се та дешава“.

Рекао је да је на Златибору пожар локализован, на Тари код Заовинског језера такође, као и пожар у близини војног репетитора.

Поручио је да су сви пожари на нашим просторима под контролом и да грађани могу да буду сигурни.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а су у овом тренутку ангажовани на помоћи Влади Северне Македоније ради обуздавања ватрене стихије код њих. Тамо су ангажована четири наша хеликоптера и 16 наших припадника. Остаћемо колико је потребно да помогнемо и грађанима Северне Македоније“, рекао је Вулин.

Он је апеловао на све грађане да не изазивају ненамерне пожаре, да се не иде у шуму са отвореним пламеном, да се не пали стрњика и да се води рачуна и о отпаду који се оставља после излета.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92