Спорт

Тениски свет у неверици! ГОТОВО ЈЕ: Крај ВЕЛИКОГ РИВАЛСТВА Рафела Надала и Новака Ђоковића!

Славни Швеђанин Матс Виландер је бацио у очај навијаче Рафаела Надала и најавио крај велике тениске ере.

Надал ће због повреде стопала пропустити остатак сезоне, а Виландер каже да ће навијачи морати да се навикну на његово одсуство са терена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да се сви полако навикавамо да Рафа не игра. Покушава, увек се некако спрема, али се не дешава да га гледамо. Отишао је у Вашингтон да би одиграо неколико гемова, покушао је у Канади и није ишло. Очигледно се труди, али не успева да заигра- рекао је Виландер.

Швеђанин је забринут за наставак каријере апсолутног рекордера Ролан Гароса.

– Сваке године имам утисак да игра све мање и мање. Стари и тело се мучи. Мора да тренира жестоко да би поново играо. Веома сам тужан, веома забринут, али мислим да ће се вратити и играти све док једном буде рекао да више не може.

Матс сматра да је крај ере побеђивања Надала близу, а то значи крај епским дуелима и великом ривалству Надала и Ђоковића.

– Не мислим да је ово крај ере, далеко од тога. Можда буде крај освајања турнира и гренд слемова, али сви добро знамо ту љубавну причу између Рафе и Ролан Гароса. Никада не можете да кажете да је тој вези крај све док Рафа не реши да окачи рекет о клин. Можда је крај ери побеђивања, али ера пуњења трибина, појављивање пред навијачима и играње за њих, то ће потрајати још неколико година- рекао је Виландер

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс