Србија

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Ево када стиже немачка канцеларка и шта је разлог посете

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел посетиће Србију 13. септембра, саопштено је из немачке владе.

Меркел ће, како је објаснила заменица портпарола немачке владе Мартина Фиц, 13. септембра боравити у Београду, а дан касније, 14. септембра у Албанији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Канцеларка Меркел ће најпре посетити Србију. У Београду ће се састати са председником Србије Александром Вучићем. У фокусу разговора биће билатерални односи, економско-политички односи и питања европске перспективе – навела је Фиц.

Након састанка, председник Србије и немачка канцеларка обратиће се новинарима.

Како је најављено у Берлину, Меркел ће се у Београду састати и са представницима цивилног друштва из свих држава Западног Балкана.

Дан касније, у уторак, 14. септембра канцеларка Меркел боравиће у Тирани, где ће најпре имати билатерални састанак са албанским премијером Едијом Рамом, са којим ће, такође, разговарати о билатералним, привредним питањима, као и приближавању те земље ЕУ.

Након тога, канцеларка ће присуствовати ручку са премијерима свих држава Западног Балкана, на којем ће главна тема бити регионална сарадња, а потом је предвиђена конференција за медије.

Пред повратак у Берлин, Меркел ће имати билатералне састанке са премијерима БиХ, Црне Горе, Северне Македоније и привремених власти у Приштини.

Долазак канцеларке Меркел у посету Србији је велика част, будући да је да је на крају свог мандата изабрала управо Београд за билатералну посету, док ће се у Тирани састати са премијерима региона.

Њену посету пре неколико дана најавио је српски председник Александар Вучић.

Извор: Новости