Србија

Настао хаос! РОСУ претукла тројицу Срба: Српска жандармерија у близини, Албанци их „држе на оку“

Грађани незадовољни одлуком Приштине о замени регистарских таблица и даље протестују на северу Косова и Метохије, код прелаза Јариње и Брњак.

Ту су и даље распоређене Специјалне јединице Росу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре ситуација је мирна, али напета. Специјалне јединице Росу и даље су на северу покрајине, где су распоређени због недавне одлуке Приштине о замени регистарских таблица привременим, што је појачало тензије на северу и изазвало забринутост мештана.

РОСУ претукле тројицу Срба

У близини административног прелаза Брњак, нешто после 11 часова догодио се озбиљан инцидент када су припадници специјалних снага полиције претукли тројицу Срба. Како Косово онлајн незванично сазнаје, припадници РОСУ јединица које се налазе на прелазу Брњак у општини Зубин Поток напала су тројицу локалних Срба Д. В, З. Т. и Ј. Т. По изјавама очевидаца напад на Србе није био ничим изазван, а припадници Росу јединица су нанели теже повреде Д. В, који је тренутно у Дому здравља Зубин Потом где му се указује лекарска помоћ

Српска жандармерија у близини?

Како преносе приштински медији, косовска полиција је на околним брдима у близини административне линије регистровала присуство српске жандармерије, која их „држи на оку“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92