Србија

НИКАД НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ КАД МИ ЈЕ ВУЧИЋ ПРИСКОЧИО У ПОМОЋ! Ердоганова порука одјекује Србијом!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да ће наставити да подстиче турске предузетнике да улажу у Србију

Он је, обраћајући се видео поруком окупљенима у Новом Пазару где је отворен генерални конзулат Турске, казао да су односи Турске и Србије све бољи на свим пољима и додао да ће у будућности бити реализовани вема значајни заједнички пројекти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Инвестиције наших привредника обезбеђују запослење људима широм Србије, а држави додатну вредност. Надамо се да ће следеће године у саобраћај бити пуштен пут Нови Пазар-Тутин – казао је Ердоган.

Он је додао да Турска никада неће заборавити солидарност Србије када је у тој земљи организован пуч.

– Захваљујем се свом драгом пријатељу, господину Вучићу, на подршци по свим овим питањима. Драга браћо, солидарност коју сте показали приликом издајничког покушаја пуча у Турској нећемо заборавити. Још једном је показано да ми једни друге осећамо као браћу. Господин Александар Вучић био је један од првих лидера који нас је подржао у ноћи 15. јула. Никада нећемо заборавити храбар став драгог пријатеља Вучића у критичном тренутку за нашу земљу. Радећи заједно, истераћемо издајничку групу ФЕТО и са Балкана – казао је Ердоган и додао да Турска „Србе, Хрвате, Бошњаке, Албанце и све остале народе који живе на простору Балакана види као пријатеље са којима смо вековима живели заједно и са којима ћемо и убудућности сарађивати на свим пољима.

– Верујемо да балканске народе очекује просперитетна будућност ако буду деловали у духу пријатељства, солидарности и сарадње. Ми браћу из Санџака видимо као мост пријатељства између Турске и Србије. Сви смо сведоци колико наша јака емотивна повезаност позитивно утиче на наше билатералне односе – рекао је Ердоган.

Министар спољних послова Турске Мевлут Чаушоглу казао је у Новом Пазару да је срећан што је његова држава прва отворила генерални конзулат у овом граду који ће “покривати процтор од Пирота до Ужица.”

– Надам се да ће након отварања генералног конзулата у Новом Пазару улагања наших компанија у овај крај бити већа. Радимо на унапређењу наших односа. Приликом своје посете Србији састао сам се са Вучићем, премијерком, министрима и договорили смо се да убрзо одржимо састанака Високог савета већа о сарадњи – рекао је он.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић окупљенима је пренео личну поруку председника Александра Вучића у којој се каже да су веома значајни добри односи Србије и Турске.

– Његова порука није само у речима, она је у политици коју води. За ту полтику су односи Србије и Турске веома важни, као што су нам важни односи са комшијама, браћом и сестрама Бошњацима. Жеља нам је да у ономе што је економски успех Србије, на сваком кораку, уживају и све то осете наши суграђани Бошњаци. Током лета хеликоптером до Новог Пазара, мој пријатељ Мевлут је рекао да се види да је град другачији у оносу на пре четири године када је овде био. И заиста, наша политика развоја јесте не празних речи него конкретних резултата. Управо та политика јесте она која ће овде у Новом Пазару уложити преко 28 милиона евра у изградњу Општег блока болнице и реконструкцију старе болнице. Наша полтиика овде је уложила пет милиона евра за реконструкцију школе Братство, која је четврта школа у Србији која има затворени базен – рекао је Селаковић.

Он је додао да је из месеца у месец ауто пут све ближи Новом Пазару и да ће овај град ускоро добити и гасовод.

– Гасовод до Новог Пазара промениће услове живота и пословања. Заједно са нашим пријатељима из Турске радимо пут од Новог Пазара до Тутина. Нови Пагар ће бити међу 28 градова и општина који ће решити питање отпадних вода и водовода – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс