Спорт

Тениски свет у шоку! ДЕВОЈКА САШЕ ЗВЕРЕВА ПОКУШАЛА ДА СЕ УБИЈЕ ТОКОМ ТУРНИРА: Организатори хтели да сакрију, појавили се нови језиви детаљи

ЛЕЈВЕР куп, егзибиционо тениско такмичење које је основао Роџер Федерер, одржаће се четврти пут, а домаћин манифестације ове године биће Бостон.

Ово издање турнира, додуше, неће бити као остала, јер је обележено оптужбама о физичком и психичком злостављању Александера Зверева, које организација покушава да заташка на бизаран начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звереву ово неће бити први пут да наступа за Тим Европе на Лејвер купу, на којем је 2019. године донео титулу Старом континенту победом над Канађанином Милошем Раонићем.

Те 2019. године Рускиња Оља Шарипова је покушала себи да одузме живот, пошто је претходно оптужила Александера Зверева за психичко и физичко злостављање. Рускиња је навела да се на поменутом турниру, који је тада одигран у Женеви, закључала у собу док Саша није био ту, а затим убризгала инсулин у себе, иако није била дијабетичар.

Постојала је опасност да Оља падне у хипогликемичну кому или нешто горе од тога, па је Зверев успео на време да потражи помоћ неког од званичних лекара Лејвер купа, који јој је дао таблете како би зауставио дејство инсулина.

Скандал је додатно подгрејан неразумном одлуком људи из Лејвер купа који су на званичном профилу на Твитеру цитирали изјаву Александера Зверева управо из 2019. године.

– Имам много изузетних успомена са овог турнира, посебно из финала у Женеви 2019. године – изјавио је немачки тенисер.

То је покренуло велику лавину на друштвеним мрежама, али и бруталан одговор Лејвер купа. Званични профил турнира је кренуо да блокира апсолутно све који су писали о Ољи Шариповој и Александеру Звереву.

Овогодишњи Лејвер куп почиње 24. септембра и трајаће три дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс